گوشی تی سی ال خوبه؟

آیا گوشی تی سی ال خوبه؟ بررسی مزایا و معایب

گوشی تی سی ال خوبه؟ آیا می‌توانیم بر قابلیت‌ها، کاربردها و امکانات این گوشی‌ها تکیه کنیم؟ این گوشی‌ها جان‌ سخت با امکان استفاده طولانی ‌مدت را دارند؟ این سوالات و موارد مشابه همگی موضوعاتی است که هر کسی در مواجه با برندهای جدید و تازه نفس میدان گوشی‌های همراه از خود می‌پرسند. برند TCL یکی از همین نام‌های تازه نفس میدان است که خودش را در سطح اقتصادی‌های بازار جا انداخته است.

تی سی ال یک برند چینی است و در یک کلام چندین مدل گوشی خوش‌ ساخت و قابل دفاع در سطح اقتصادی‌های بازار تولید کرده ‌است. در این گوشی‌ها با بدنه پلاستیکی اما خوش ‌دست روبه‌رو هستید و به نسبت قیمت، امکانات و قابلیت‌های مناسبی دارند. صفحه نمایش IPS LCD به‌ همراه تراشه Mediatek Helio، رابط کاربری خوب و روان با نرخ بروزرسانی استاندارد ۹۰ هرتز و دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با امکان بهره‌مندی از شارژ سریع ۳۳ واتی از جمله ویژگی‌های برجسته در محصولات این برند از بهترین گوشی های اقتصادی بازار است. در این مقاله از ایکالاتو قصد داریم تا محصولات گوشی تی سی ال را موشکافی کنیم.

برند TCL از کجا آمده‌ است؟

TCL یک شرکت با سابقه امام متوسط چینی است که سال‌ها در زمینه تولید لوازم الکترونیکی فعالیت کرده ‌است. اگرچه تجربه برند TCL در تولید گوشی‌های هوشمند چندان زیاد نیست، اما سابقه آنها در طراحی لوازم الکترونیکی از قبیل نوار ضبط از سال ۱۹۸۱ میلادی آغاز می‌شود. این شرکت مدت‌ها در زمینه ساخت انواع تلفن ثابت فعالیت کرده و مدتی نیز در جمع تولید کنندگان انواع تلویزیون، یخچال، سیستم‌های تهویه مطبوع، ماشین لباسشویی و چندین نوع لوازم الکتریکی کوچک حضور دارد.

آغاز ماجراجویی TCL در دنیای گوشی‌های هوشمند به شروع همکاری این برند با سامسونگ در سال 2017 باز می‌گردد. در ابتدا شرکت TCL اقدام به ساخت تلویزیون با تکنولوژی سامسونگ کرد و توانست به تولید کنندگان برتر چینی در این زمینه تبدیل شود. خیلی زود ماجرای همکاری TCL و سامسونگ به تولید گوشی منتهی شد و حالا این برند چینی گوشی‌های خوش‌ ساخت گرید A را در جمع اقتصادی‌های بازار عرضه می‌کند.

طراحی و کلیاتی از گوشی تی سی ال

طراحی و کلیاتی از گوشی تی سی ال

در همین ابتدا قبل ‌از آغاز هر بحثی لازم است تا این نکته را متذکر شویم که انواع گوشی TCL همگی در سطح مدل‌های اقتصادی بازار هستند. از ین رو اگر برای خرید موبایل تی سی ال اقدام می‌کنید، از همین حالا خودتان را برای روبه‌رو شدن با گوشی معمولی و خوش قیمت با امکانات پایه آماده کنید.

بر این اساس تمام گوشی‌های طراحی ‌شده این برند با قاب ساده پلاستیکی ساخته شده‌اند. البته کیفیت پلاستیک کار شده در قاب پشتی این گوشی‌ها خوب است و حس یک میان‌رده خوش ساخت را تداعی می‌کند. خصوصاً که این پهنه بزرگ پلاستیکی در پشت گوشی TCL نمای مات درخشانی دارد و لبه‌های بدنه بدون انحنا با فرمت مکعبی طراحی شده‌اند. گوشی تی سی ال SE 50 و حتی یک کلاس بالاتر تی سی ال NXT Paper 40 هر دو قابلیت‌های یک بدنه خوش ‌دست را تداعی می‌کنند. همچنین بهره‌مندی از حافظه ۲۵۶ گیگا بایتی و رم ۶ یا ۸ گیگا بایتی گزینه‌های ایده‌آلی هستند که در مدل‌های اقتصادی سطح بالای این برند مانند گوشی NXT Paper 40 گنجانده شده ‌است. اگر در برنامه‌ریزی آن هستید که گوشی تی سی ال بخرم یا نه، در همین قدم اول ناامید نخواهید شد.

نگاهی به سخت‌افزار گوشی تی سی ال

گوشی تی سی ال در سخت‌افزار شما را غافلگیر خواهد کرد. چرا که در مدل‌های سطح بالای این گوشی که همچنان در جمع اقتصادی‌های بازار هستند، از تراشه Mediatek Helio G88 استفاده ‌شده است. این تراشه یک پردازنده ۸ هسته‌ای با قدرت پردازش ۲ گیگاهرتزی است.

برای بررسی قابلیت‌های گوشی TCL بهتر است که قدرت و کارایی این پردازنده را بهتر و موشکافانه‌تر بررسی کنیم. تراشه Mediatek Helio G88 محصول اقتصادی از برند مدیاتک است که در سال 2022 و برای نصب در گوشی‌های میان رده طراحی ‌شده است. شیائومی برجسته‌ترین برندی است که از این تراشه در بسیاری از گوشی‌های خوش‌ ساخت میان رده خود مانند ردمی ۱۰، ردمی 10 پرایم و حتی ردمی ۱۱ و ۱۲ استفاده کرده ‌است. همچنین این تراشه را می‌توانید در محصولات اینفینیکس و یا ریلمی و دیگر برندها نیز پیدا کنید. این تراشه براساس فرایند ۱۲ نانومتری ساخته ‌شده و از ۲ هسته ۲ گیگاهرتزی Cortex-A75 به ‌همراه ۶ هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55 بهره می‌برد.

در تحلیل قدرت این پردازنده کافی است بدانید که با توجه به داده‌های بنچمارک قدرت پردازش هلیو G88 اندکی کمتر از هلیو G99 و یا هلیو G96 و بالاتر از قدرت پردازش اسنپ دراگون ۶۸۰ است. روی‌ هم ‌رفته گوشی تی سی ال SE50 و حتی تی سی ال NXT Paper 40 از نظر تراشه فراتر از حد و اندازه یک گوشی اقتصادی دست پایین هستند و می‌توانند انتظارات یک اقتصادی نزدیک به میان رده‌های بازار را برآورده سازند.

نمایشگر در گوشی تی سی ال

اگر از کنار چند مدل رده پایین محصولات تی سی ال عبور کنیم و دایره بررسی خود را در مدل‌های خوش‌ ساخت این برند از قبیل TCL SE50 و یا NXT Paper 40 متمرکز سازیم، با صفحه نمایش‌های متوسط ساخته‌ شده با تکنولوژی نسبتاً قدیمی IPS LCD اما همچنان کارآمد در دنیای امروز روبرو هستیم. این صفحه نمایش گوشی تی سی ال با اندازه قابل ‌توجه 6.78 اینچی ساخته شده که رزولوشن پایه 2460´1080 از نوع HD با تراکم ۳۹۶ پیکسل بر اینچ را عرضه می‌کند. نسبت صفحه نمایش به بدنه نیز ۸۶ درصد است که چندان ما را شگفت‌زده نخواهد کرد.

نمایشگرهای IPS LCDپیشرفته‌ترین تکنولوژی ساخت نمایشگرهای LCD هستند و تقریبا یک پله پایین‌تر از نمایشگرهای AMOLED قرار می‌گیرند. در این نمایشگرها تفکیک رنگ‌ها به‌ خوبی انجام خواهد شد و کنتراست قابل ‌قبولی عرضه می‌شود. در پنل نمایشگر IPS، کریستال‌های مایع با صفحه نمایش هم‌تراز شده که در ارائه زاویه دید عملکرد خوبی دارد. اما به ‌هر حال در دورانی که گوشی‌ها با نمایشگر AMOLED یا Super AMOLED عرضه می‌شوند، این تکنولوژی‌ها دیگر چشمگیر نیستند. اما برگ برنده گوشی تی سی ال عرضه این نمایشگر در قیمت کاملاً رقابتی است. زیرا تقریباً هیچکدام از برندهای مطرح بازار در این رنج قیمتی نمایشگری با تکنولوژی بالاتر از IPS LCD ارائه نمی‌کنند.

امکانات نمایشگر گوشی تی سی ال

امکانات نمایشگر گوشی تی سی ال

در بررسی امکانات نمایشگر گوشی تی سی ال شرایط قابل دفاعی دارد. البته بهتر است در این بحث از دنیای پرچم‌دارها با نمایشگرهای قدرتمند فاصله بگیریم و امکانات گنجانده شده در این گوشی‌ها را با چوب اقتصادی بودن محک بزنیم. اگر نگاه ما اقتصادی باشد، بهره‌مندی از یک صفحه نمایشگر 6.78 اینچی از نوع HD با تراکم ۳۹۶ پیکسلی و نرخ به‌روزرسانی ۷۰ الی ۹۰ هرتز قابل دفاع است. ولی نمایشگر گوشی TCL در شدت روشنایی تا حدودی ناامید کننده ظاهر شده ‌است. زیرا نمایشگر گوشی‌های این برند نهایتاً قادر به تأمین روشنایی ۴۰۰ نیت هستند و این مقدار چیزی نیست که ما را شگفت‌زده کند. به ‌هر حال اگر از کنار شدت روشنایی کم که از جمله معایب گوشی TCL است عبور کنیم، در دیگر قابلیت‌ها نمایشگرهای IPS LCD این گوشی توانسته‌اند انتظارات ما در سطح اقتصادی را تأمین نمایند.

ارزیابی دوربین در گوشی تی سی ال

در NXT Paper 40 که بهترین گوشی تی سی ال حال حاضر بازار ایران است، از ۳ دوربین ۵۰، ۵ و ۲ مگا پیکسلی در بخش پشتی و یک دوربین ۳۲ مگا پیکسلی در بخش سلفی استفاده ‌شده است.

در بخش پشتی، دوربین اصلی ۵۰ مگا پیکسلی است که از دریچه دیافراگم F/108 با سایز سنسور 1.2 اینچی بهره می‌برد. این دوربین قادر است تا تصاویر را با کیفیت پیکسل‌های 0.64 میکرومتری ثبت نماید. بدون تردید کیفیت تصاویر این دوربین اصلی از جمله مزایای گوشی TCL است. اما اگر از کنار این دوربین اول عبور کنیم، دو دوربین دیگر چندان چنگی به دل نمی‌زند و احتمالاً فقط برای عقب نماندن از بازار گوشی‌ها با دوربین‌های ماکرو و یا واید گنجانده شده‌اند. در صورتیکه برای خرید گوشی تی سی ال اقدام می‌کنید، خیلی روی این دوربین‌های جانبی بخش پشتی حساب باز نکنید.

اینکه طراحان گوشی تی سی ال NXT Paper 40 و یا دیگر مدل‌های این برند دنبال چه بوده‌اند و چرا تا این اندازه آشفته ترکیب دوربین‌های گوشی را قرار داده‌اند، ماجرای دیگری است. اما هر چه هست، تصمیم هیجان‌ انگیزی برای دوربین سلفی این گوشی‌ها گرفته‌اند. چرا که مثلاً در همین گوشی NXT Paper 40 از دوربین سلفی با کیفیت ۳۲ مگا پیکسلی استفاده ‌شده است. این موضوع را در فهرست مزایای گوشی TCL قرار می‌دهیم. در پایان این بخش لازم به ذکر است که انواع گوشی TCL از قابلیت تصویربرداری Full HD و HD با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند.

باتری در گوشی تی سی ال

مدل‌های مطرح از گوشی‌های برند تی سی ال مانند SE 50 و یا تی سی ال NXT Paper 40 هر دو از باتری‌های استاندارد لیتیومی با ظرفیت ۵۰۱۰ میلی آمپر ساعت برخوردار هستند. این مقدار ظرفیت برای قابلیت‌ها و کاربری گوشی‌هایی با صفحه نمایشگر 6.7 اینچی کافی و استاندارد است. اما بحث هیجان ‌انگیز در بررسی باتری گوشی تی سی ال، بهره‌مندی از قابلیت شارژ سریع 33 وات است. تا جاییکه می‌توانید ۵۰ درصد از ظرفیت این باتری را در مدت ‌زمان کوتاه ۳۰ دقیقه‌ای پر کنید.

البته بهره‌مندی از نمایشگرهای IPS LCD مقدار مصرف انرژی این گوشی را تا حدودی افزایش داده و رنج باقی ماندن شارژ باتری این گوشی چندان خوب نیست و اگر بخواهید کارها مانند وب گردی، تماشای فیلم و یا اجرای یک بازی متوسط را دنبال کنید، احتمالاً تا یک نصف روز شما را همراهی خواهد کرد. اما در شرایط معمولی مثلاً استفاده روزمره با وب‌گردی نسبتاً کم و پاسخ‌گویی به تماس‌ها و دیگر کارهای معمولی توانایی همراهی فراتر از یک روز کامل را دارد.

امکانات و قابلیت های گوشی TCL

امکانات و قابلیت های گوشی TCL

برند تی سی ال از شرکت‌های پیشرو ساخت گوشی‌های هوشمند نیست و هیچ تکنولوژی نوین و منحصر به ‌فردی را ابداع نکرده ‌است. در عوض برای قرار دادن قابلیت‌های پایه و امکانات استاندارد دست بازی را در پیش گرفته. از این رو در گوشی‌های برند TCL شگفت ‌زده نمی‌شوید، اما خیالتان آسوده است که در امکانات پایه چیزی کمتر از دیگر گوشی‌ها ندارید.

در این گوشی‌ها از قابلیت دو سیم کارت با سایز نانو برخوردار هستید. همچنین یک شیار مجزا برای قرار دادن کارت حافظه پیش ‌بینی ‌شده است. از طرفی پکیج حافظه 256 گیگا بایتی در کنار رم‌های ۶ و یا ۸ گیگا بایتی مجموعه قابل ‌قبول در سطح گوشی‌های مدرن است و برای اجرای هر نوع اپلیکیشن کافی است.

در تمامی انواع گوشی TCL همچنان از امکان جک 3.5 میلی‌متری صدا برخوردار هستید. قطب‌نما، شتاب‌سنج، سنسور مجاورت، اثر انگشت روی لبه از دیگر قابلیت‌های گوشی تی سی ال است. همچنین در مدل‌های متنوع این برند از اندروید ۱۴ که جدیدترین نسخه استاندارد آن است، استفاده شده ‌است. البته هیچکدام از محصولات گوشی تی سی ال از امکان اینترنت 5G پشتیبانی نمی‌کنند و قاعدتاً این موضوع از معایب گوشی TCL است.

پشتیبانی از قلم نوری در گوشی TCL

در حال ‌حاضر تنها یک مدل گوشی TCL یعنی NXT Paper از قلم نوری پشتیبانی می‌کند. در ساخت صفحه نمایش این گوشی از کاور مخصوص استفاده ‌شده است که می‌تواند بدون احتمال ایجاد خط و خش از قلم نوری برای نوشتن و ثبت اطلاعات استفاده کرد. این کاور توسط خود برند TCL طراحی ‌شده و در قاب گوشی مکانی مناسب برای قرار دادن قلم نوری گنجانده شده ‌است. حتی می‌توانید از این بخش هولدر برای قرار دادن گوشی به حالت افقی و کتاب‌خوانی استفاده کنید. در این گوشی از قابلیت جالب NXT Paper استفاده ‌شده است که در این حالت نمایشگر گوشی مات شده و فضایی شبیه به کاغذ را بازسازی می‌کند. در این حالت تجربه مطالعه از گوشی TCL شبیه به کتاب‌خوانی با کاغذهای واقعی است.

در نظر داشته باشید که هدف اصلی از طراحی گوشی تی سی ال مدل NXT Paper بهره‌مندی از قابلیت کتاب‌خوانی است. از این‌ رو قرار دادن این قابلیت و تبدیل صفحه نمایشگر گوشی به حس و حال صفحات اندک کدر کاغذی ویژگی برجسته‌ای است.

آیا گوشی تی سی ال خوبه؟ و ارزش خرید داره؟

ممکن است در بررسی و خرید اینترنتی موبایل به روی محصولات برجسته TCL فکر کنید. اگر چه گوشی TCL از بدنه پلاستیکی برخوردار است؛ اما با در دست گرفتن این گوشی‌ها خصوصاً مدل NXT Paper حس یک گوشی خوش‌ ساخت و مرغوب را دریافت خواهید کرد. از طرفی تی سی ال به طراحی باریک گوشی‌های خود متمرکز شده و طراحی تخت با لبه‌های منحنی این گوشی‌ها حس و حال مدرن بودن را تداعی می‌کند. گوشی‌های تی سی ال خصوصاً مدل NXT Paper چندین جایزه بین‌المللی را دریافت کرده‌اند و یکی از آنها جایزه نوآوری در طراحی در جشنواره CES 2024 است. به ‌طور کلی TCL در ساخت گوشی‌های خود ترکیبی از ایده‌های ترند شده و نوآور را به ‌کار برده است. البته نه اینکه خود به ‌تنهایی پدید آورنده یک ایده خلاقانه و یا فناوری جدید باشد، بلکه در به‌ کارگیری فناوری‌ها برای یک گوشی اقتصادی خوب ظاهر شده ‌است.

مزایای گوشی TCL

مزایای گوشی TCL

تی سی ال در طراحی و ساخت گوشی‌های اقتصادی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و در مدل‌های نسبتاً ارزان ‌قیمت خود از امکانات قابل‌ توجهی استفاده کرده ‌است. به ‌عنوان مثال گوشی مطرح این برند یعنی NXT Paper 40 و حتی TCL SE 50 قابلیت‌های برجسته یک گوشی اقتصادی را دارند. از جمله مزایای گوشی TCL به ‌قرار زیر هستند:

  • صفحه نمایشگر بزرگ 6.78 اینچی با قابلیت پشتیبانی از قلم نوری و استفاده از نرم‌افزارهای مناسب کتاب‌خوانی
  • طراحی بدنه باریک با قاب پلاستیکی مرغوب و خوش ‌ساخت
  • حافظه داخلی قابل ‌توجه ۲۵۶ گیگا بایتی و امکان بهره‌مندی از رم ۸ گیگا بایتی
  • دوربین اصلی ۵۰ مگا پیکسلی با قابلیت ثبت تصاویر رزولوشن 0.6 میکرو پیکسلی به ‌همراه دوربین سلفی ۳۲ مگا پیکسلی
  • بهره‌مندی از پردازنده ۸ هسته‌ای مدیاتک
  • بهره‌مندی از قابلیت شارژ سریع ۳۳ وات

معایب گوشی TCL

اگر ویژگی‌های فنی و قابلیت‌ها و امکانات گوشی TCL را با پرچم‌دارهای برندهای مطرح مانند سامسونگ و یا شیائومی مقایسه کنیم، قطعاً در بسیاری از جنبه‌ها بازنده میدان است. اما بهتر است واقع‌بین باشیم و امکانات این گوشی‌ها را در همان کلاس اقتصادی دسته‌ بندی نماییم. در این ‌صورت بسیاری از محدودیت‌های گوشی TCL بخشی از ذات طراحی مدل‌های اقتصادی است و در تمام رقبای بازار کم‌ و بیش از همین سطوح امکانات استفاده‌ شده است. با این ‌وجود معایب گوشی TCL را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

  • عدم استفاده از محافظ گوریاگلاس و عدم بهره‌مندی از قابلیت‌های حفاظت IP
  • صفحه نمایشگر با روشنایی نسبتاً کم ۴۰۰ نیتی و مصرف شارژ زیاد
  • دوربین‌های ماکرو و واید ضعیف
  • پردازنده گرافیکی نه‌ چندان قدرتمند
  • عدم دسترسی به شبکه اینترنت 5G

آیا گوشی تی سی ال ارزش خرید دارد؟

TCL از آن دست برندهای کمتر شناخته ‌شده بازار است. قطعاً این سوال مطرح است که گوشی تی سی ال بخرم یا همچنان بر قابلیت گوشی‌ها از برندهای شناخته ‌شده بازار تکیه کنم؟ این خبر خوبی است که افراد با دورنمای خرید اقتصادی و بودجه کم می‌توانند از محصولات این برند تهیه کنند. اما در همین بازه، رقبای جدی بازار از برندهای مطرح سامسونگ و شیائومی و حتی برندهای معمولی‌تر مانند نوکیا، ریلمی و دیگر برندها نیز حضور دارند. در این‌ صورت آیا گوشی تی سی ال خوبه؟ و ارزش خرید مناسبی داره؟

در سطح گوشی‌های اقتصادی برای محصولات برند TCL از صفحه نمایشگر IPS LCD استفاده ‌شده و نرخ بروزرسانی ۹۰ هرتز را پشتیبانی می‌کند. بهره‌مندی از رم ۸ در یک گوشی اقتصادی ارزش خرید NXT Paper 40 برند TCL را دو چندان خواهد کرد. همچنین بهره‌مندی از حافظه 256 گیگا بایت در این کلاس قیمتی قابل توجه است. در مقام مقایسه، گوشی TCL با امکانات سخت‌افزاری، دوربین، نمایشگر و باتری با امکان شارژ سریع ۳۳ واتی ویژگی‌های قابل دفاع در یک محصول اقتصادی است. از این رو می‌توانیم محصولات این برند را در جمع بهترین گوشی‌های اقتصادی بازار قرار دهیم که ارزش خوبی در همین کلاس قیمتی دارند.

0 از 0 رای

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *